Här publiceras nyheter om Kvarteret Jylland löpande.

Pressmeddelande 1 april 2020

Betonmast Mälardalen ska bygga cirka 350 studentlägenheter för Aberdeen Standard och Ailon i Kista

Byggentreprenören Betonmast Mälardalen har tillsammans med partnern Forta Pro tecknat avtal med Aberdeen Standard Investments och Ailon Group om totalentreprenad för att bygga kvarteret Jylland, som ska bestå av runt 350 studentlägenheter nära Kista Science City utanför Stockholm.

Fyra fastigheter

Totalt rör det sig om fyra fastigheter i varierande höjd och fasader i varma, jordiga toner. Husen byggs enligt Forta PROs modulsystem, som bland annat innebär en unikt effektiv byggtid. 

– Genom det här projektet kommer vi att tillföra något som vi hävdar inte finns i Kista i dag. Den omedelbara närheten till internationella företag som letar talanger kommer att bidra till en attraktivitet för de boende. Kvarteret kommer att präglas av mötesplatser, attraktiva offentliga rum och kollektiva ytor där nätverkande och umgänge ligger i fokus säger Jacob Cronstedt, vd för Ailon Group. 

Ailon Group och Aberdeen Standard har tillsammans sedan tidigare ett joint venture-samarbete kring att bygga micro living-lägenheter. Ett projekt är redan i gång i Hammarby Sjöstad.

Total projektyta är cirka 12 000 kvadratmeter. Beräknad inflyttning är hösten 2021. 


17 januari 2020 

Vi har fått startbesked för Jylland 1 (https://vaxer.stockholm/anholt1) och därför också börjat etablera oss på platsen. Just nu väntar vi på bygglov för att sätta upp en byggaktörstavla så vi kan informera om vad som kommer hända i området. 


Vill du veta mer? Kontakta oss på info@kvarteretjylland.se